Anasayfa > Haberler >Köpek İtaat Eğitimi Nasıl Verilir

Köpek İtaat Eğitimi Nasıl Verilir

Köpek İtaat Eğitimi Nasıl Verilir

Köpekler bir insana en iyi arkadaş aynı zamanda en sempatik ve cana yakın hayvan grubundan olması sebebiyle de tam bir dosttur. Var olan ailede adeta renk katma özellikleri olan köpeklerin eğitim alması kuşkusuz önemli bir detaydır. Gerek ev içi sosyalleşme, gerek uyum, gerek tuvalet gerek daha ileri itaatler olmak üzere bu detaylara ihtiyacı vardır. Köpeklere eğitim verilmeye başlanması ile birlikte her şeyden önce sahibini tanıması, kendini sahibine yakın hissetmesi gibi faktörlerin oturması açısından ilerlemeler başlayacaktır.

Köpeğe verilen itaat eğitimleri; aşamanın en önemli kısmıdır. Temel itaat eğitimini tamamlayan bir köpek diğer aşamalara geçebilir. Bu eğitimi alan bir köpek sahibi ile çok daha uyumlu yaşamaya başlayacaktır. Bu eğitimle birlikte bir köpekte algılar açılacak ve istekler ya da komutlar çok daha net anlaşılacaktır. Temel itaat eğitiminde sistem kayışladır.

Köpek sahibinin kontrolü altında ve otorite tamamen sahibinin istekleri altındadır. Temel itaat eğitiminde otur, yat, otur, bekle, yat bekle, hayır komutları öğretilir. Takip komutu ile köpek sahibinin yanında onu takip etmeyi öğrenir. Böylelikle köpek ani hareketler yapmaktan vazgeçecektir.

Köpekte Hayır Komutunun Önemi 

Hayır, komutunun öğretilmesi bir köpekte yapılmasını istenmeyen davranışların engellenmesinin sağlanması demektir. Hayır, komutu ile köpek yapmaması gereken davranışları çok daha net algılayacaktır. Hata yapma durumlarında bile hayır komutu ile engelleme şansını köpeğin sahibi elde edecektir.

Köpeklerde Eğitim Nasıl Verilir?

Köpeklere verilen eğitimde köpeğin 3 aylık olması gereklidir. 3 aydan küçük köpekler öğrenme güçlüğü çekebilir. Temel itaat eğitimleri ilk 6 ve 9 ay şeklinde verilir. Bu eğitimde köpeğin dinlenmesi ve itaat etmesi sağlanır. Otur, koş, kalk, yat gibi komutlara uyum bu eğitim esnasında önem taşır. Köpekler son derece akıllı hayvanlardır, ödül sistemi ile bir eğitimde de ödülü alacaklarını bildiklerinden sahibini dinlemeye başlayacaktır.

Temel İtaat Eğitiminde Yüksek Standartlar

Temel itaat eğitiminin kaliteli olduğu; köpeğin komutlara itaat etmesi ile anlaşılır. Eğer istekle itaat ediyorsa o eğitim işe yaramış demektir. Komutlara uyuyor ancak bir stres altındaymış gibi tavır sergiliyorsa o eğitimde baskı var demektir.

Temel İtaat Eğitiminin Faydaları 

Köpeğin ve kuşkusuz sahibinin mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için temel itaat eğitiminin faydaları kaçınılmaz bir gerçektir. İtaat eğitimi ile birlikte köpek neyin doğru neyin yanlış olacağını öğrenir, yerini bilir, ödülü nasıl alacağının farkına varır. Eğitimli bir köpek ile istenilen her yere gidilebilir. Çünkü köpek güvenilir, rahat ve mutludur. Eğitimle birlikte güven ve mutluluk oluşacaktır.

Temel İtaat Verilmezse Yaşanabilecek Sorunlar

Temel itaat eğitimi almamış bir köpekte davranış problemi yaşanacağından evde sıkıntılar durumlar oluşturabilir. Her nerede olursa olunsun eğitim almadığından etrafa karşı tehlike oluşturabilir. Eğitilmemiş bir köpek söz dinlemediğinden sahibi tarafından sürekli azar işitecek ya da şiddet görecektir. Bu da hayvanın çok daha stresli olmasına neden olacaktır. Böyle bir köpeğin bir aile yaşaması neredeyse imkânsızdır.

Köpeğe verilen profesyonel eğitimler sayesinde köpek dostluk bağı kurmayı öğrenir. Bu profesyonel eğitimin yanı sıra sahibinden de aldığı eğitimle birlikte tüm olumsuzluklardan uzak kalacak, birbirlerini anlayacaktır. Köpek eğitiminde hiç bir şekilde dayak olamaz. Temel itaat eğitiminde süre 2 hafta ile 1 ay arasında değişkenlik gösterir. Bu değişkenliğin sebebi köpeğin yaşına, aldığı eğitimin kalitesine ve köpeğin psikolojisine bağlıdır. Köpek eğitimi konusundan bizden her türlü bilgiyi ve desteği alabilir, konusunda uzman eğitimcilerimize sadık dostunuzu güvenle teslim edebilirsiniz.

 

 

Yorum Yapın

whatsapp WhatsApp telefon Hemen Ara